петак, 17. септембар 2010.

Nadjen glumac za ulogu Fredija Merkjurija...



Scenario novog filma piše Piter Morgan, poznat po filmovima "Kraljice" i "Frost protiv Niksona", a ime reditelja se drži u tajnosti, iako se zna da će svoje dobre konsultantske usluge pružiti članovi grupe "Queen": Brajan Mej, Rodžer  Tejlor i Džon Dikon.

Ulogu Fredija Merkjurija, legendarnog pevača grupe "Queen" odigraće poznati britanski komičar Saša Baron Koen.


Fredi Merkjuri je rodjen u Zanzibaru, 1946.g., a 1964.godine se preselio u London gde je krajem 60-ih godina prošlog veka postao vokalni solista grupe "Queen". 1986.godine objavljeno je da pevač boluje od AIDS-a, a sam Fredi je potvrdio vesti tek 23.novembra 1991.godine. Sledećeg dana po zvaničnom objavljivanju, pevač je preminuo.

U filmu će zazvučati takvi hitovi kao što su: «Bohemian Rhapsody», «We Will Rock You», «We Are the Champions», «Another One Bites The Dust» i «You’re My Best Friend». 
Da li će Koen sam pevati ove pesme ili će autori filma da iskoriste audio-zapise Merkjuria - nije saopšteno, ali se zna da će kulminacija filma biti epizoda sa koncerta Live Aid, 1985.g., na Vembli stadionu, koji je prenošen u čitavom svetu. Baš tada su fanovi grupe prvi put čuli legendarne hitove kao što su: «We Will Rock You» i «Radio Ga Ga».


Saša Baron Koen


Fredi Merkjuri


Post: Jecatračerka

Нема коментара:

Постави коментар